Hvorfor investere i en laboratorie test?

Laboratorie tests giver et unikt indblik i din helt specielle biokemi, og er et uvurderligt redskab til en detaljeret og helt målrettet personlig behandlingsplan.  De er objektive og kvantificerbare. De viser os, hvem vi er på et biokemisk niveau, og giver os en forståelse for, hvorfor vi har det, som vi har det.  Du får sort på hvidt en oversigt over, hvordan din personlige biokemi arbejder, og du får en forklaring på, hvorfor tingene er, som de er. Det er en kæmpe motivationsfaktor! 

Som Komplementær Hormonterapeut™ er jeg certificeret i analyse af diverse funktionelle laboratorieanalyser, der først og fremmest foretages udfra blood spot (prik i finger), spyt, urin eller afføringsprøver. Alle tests tages fra dit eget hjem med mindre andet aftales. 

Der følger meget fyldestgørende og letforståeligt materiale med til test-opsamlingsprøverne. Prøverne sendes til laboratoriet, der sender testresultaterne til mig. Herefter gennemgår vi resultatet sammen, og jeg sætter en personligt tilpasset behandlingsplan sammen ud fra det. Jeg tilbyder kun analyse af tests, hvor der er mulighed for at intervenere. Du vil altså ikke få viden om uforanderlige tilstande, og der vil altid være mulighed for forbedring og udvikling.   

Analyserne foretages hos Nordic Labs, og priserne nedenfor er deres. Hertil skal du regne mit konsultationshonorar. Se meget mere på nordiclabs.com. Du er også meget velkommen til at kontakte mig helt uforpligtende for at få en snak om, hvilken test der kunne give dig de svar, du leder efter. Og selvfølgelig se eksempler på, hvilke informationer de forskellige tests giver os. 

 

Her kan du se et uddrag af de mest populære analyser:                                                                  

STRESS og KØNSHORMONUBALANCER

DUTCH complete (hormontest): 

En omfattende profil af kønshormoner, binyrehormoner og deres metabolitter. Også frit kortisol (stresshormon) og melatonin (søvnhormon) måles i denne test, der er helt unik i sin kombination og ikke matches af nogen anden test på markedet. Testen udføres ved hjælp af en tørret urin opsamling og spytprøver.

Til kvinder med symptomer som: Millioner af kvinder lider af hormonelle ubalancer så som PMS, kraftige blødninger, uregelmæssige eller ingen blødninger, smerter ved menstruation, vægtøgning, angst/irritablitet, depression, akne, skaldethed, cyster i bryst/æggestokke, endometriose, PCO(S) og menopause-symptomer.

Det kan være endog meget svært at identificere årsagen til disse symptomer. Men med hjælp af denne analyse er det muligt at identificere årsagerne og dermed at lave en skræddersyet behandlingsplan.

Til mænd med symptomer som: Med alderen falder også mænds naturlige hormonproduktion, hvilket kan give symptomer som blandt andre lav libido, irritabilitet/depression, vægtøgning, søvnforstyrrelser, metabolisk syndrom og osteoporose.


MAVE-TARM FUNKTION
:

Food Panel 184 IgG (fødevareintolerance): En test af de mest typiske 184 fødevarer, der indtages i en normal vestlig kost inklusive gluten og hvede. 

CSAPx2 (tarm analyse): Ca. 80% af vores immunforsvar sidder i mave-tarm-kanalen. Derfor er funktionaliteten af denne del af kroppen afgørende for kroppens funktion og vores velbefindende som helhed. Denne test kan identificere patogene arter, ubalancer i mikrobiomet, dårlig næringsoptagelse og leaky gut syndrom (utæt tarm).

Ideel til dig med fødevareallergier, autoimmune sygdomme, IBS, angst, træthed, forstoppelse, diarré, oppustethed, luft i tarmen, blodmangel og led- og muskelsmerter.

 

ERNÆRING, HJERNEKEMI OG METABOLISKE PROCESSER

Organix comprehensive: En komplet organisk syretest, der giver et allround billede af kroppens metaboliske processer og effektiviteten af disse. Organiske syrer er mellemprodukter, produceret i kroppen under energiproduktion, afgiftning, neurotransmitter nedbrydning og intestinal mikrobiel aktivitet. Syrerne der påvises i urinen, signalerer ofte en hæmning eller blokering, der kan skyldes næringsstofmangel, arveligt enzymunderskud eller negativ lægemiddelpåvirkning. Også bakterie- eller svampeovervækst analyseres her, og muliggør en individuel skræddersyet interventionsplan.

Du vil her få informationer om blandt andet:

Vitamin- og mineralmangler, vurdering af centralnervesystem-funktion, mitokondriel energiproduktion og methyleringsevne.

Til dig med blandt andet: Refluks, oppustethed og udspilning, autoimmune lidelser, hovedpine, dermatitis, blodsukker dysregulering, flere kemiske overfølsomheder, kvalme, vægtøgning, kræft, angst og depression.

 

STOFSKIFTE:

Complete thyroid with elements: Stofskiftehormonerne produceres i skjoldbruskkirtlen, der sidder på forsiden af halsen. Disse hormoner er livsvigtige og sørger for kroppens energiproduktion. Ofte er dysfunktion I skjoldbruskkirtlen en autoimmun reaktion men også relateret til reduceret jod-eller selenstatus. I denne test viser din status på i alt 6 stofskiftehormoner samt jod, bromid, selen, lithium, arsen, cadmium og kviksølv. Alle elementer, der er afgørende for stofskiftehormon-produktionen.

Til dig med symptomer som: Hukommelsesproblemer, træthed, tør hud, svage negle, varmeintolerance, tynde øjenbryn, overdrevet hårtab, tab af sexlyst, forstoppelse, uregelmæssige eller kraftige menstruationer og muskelsvaghed/kramper. Til dig, der har fået konstateret lavt eller højt stofskifte og ikke ønsker medicinering. Til dig, der ikke føler dig rask selv om de 1-2 stofskifte-hormoner, som lægen måler på, ligger indenfor normalområdet.