Cyklus-sundhed

Vidste du, at du kan bruge din menstruationscyklus som et vitalt livstegn på højde med blodtryk, puls, åndedræt, temperatur og smerte? At eksperter i hele verden siden 2005 anerkender din cyklus som det 6. vitale livstegn? 


Forstå dine hormoner 

Forstå dig selv

Vinduet ind i kroppen

Din cyklus er et vindue ind i dit generelle helbred og velbefindende, og derfor er forandringer her et af de første tegn på, at noget i din krop er i ubalance. 

Ændringerne er et budskab til dig fra det medfødte intelligente system i din krop, der reagerer på forandringer i både dit indre og ydre miljø.

Hvorfor er cyklus-sundhed vigtigt?

Fakta er:

85% af kvinder oplever udfordrende PMS symptomer. Heraf er de 15% så indgribende, at det påvirker kvindernes livskvalitet.

Mindst 75% har smertefulde og kraftige menstruationer. For 1 ud af 6 er det så problematisk  at det påvirker deres hverdag.

Op til 20% har kroniske underlivssmerter i et år eller mere af deres liv. Omkring 30% har smerter ved sex.  

Tidligere var endometriose en ret sjælden diagnose, men i dag rammes ca. 10% af alle kvinder. Det har taget kvinderne i gennemsnit 9 år i lidelse at få diagnosen.

Mellem 5 og 10% af fertile kvinder har PCOS. PCOS er årsag til over 50% af fertilitetsproblemer, og deres tilstand er desværre ofte overset.

Udfordringer med at blive gravid er ved at være en normalitet, og det skønnes, at op til 25% af de kvinder, der føder på de danske sygehuse i dag, har haft udfordringer med at undfange naturligt.  

Over 2000 kvinder får hvert år fjernet deres livmoder. I Danmark er tallet for nedadgående med et fald på ca. 500 årligt over de sidste 5 år. Ca. 13% af disse har mindre eller større bivirkninger efter operationen.  

Ca. 15% af voksne kvinder har akne, der bidrager med følelses-mæssig, psykologisk og social smerte. Depression er 2-3 gange mere hyppig hos akne-patienter

Kun 25% af de kvinder, der får ordineret p-piller, får det på grund af den præventive virkning. 75% tager p-piller grundet kraftige og smertefulde menstruationer, akne, migræner, cyster og smerter. Det skønnes, at omkring 250.000 danske kvinder tager p-piller, hvilket betyder, at mindst 190.000 danske kvinder er så påvirkede af hormonelle ubalancer, at de må tage medicin.

Hvis du er en af disse kvinder,  så ved du nu, at du ikke er alene. At der er 1000-vis af kvinder i Danmark alene og millioner i verden, der døjer med de samme usynlige sygdomme og symptomer. 
Jeg sidder klar med en kæmpe værktøjskasse, der kan hjælpe dig med at skabe forandring, forbedring og cyklus-sundhed. 

Hvad er en sund cyklus?

En sund cyklus er en komplet individuel oplevelse.

Ingen kvinder er nemlig ens.

Og derfor er det også svært at generalisere her. Så husk på, når du læser dette, at du muligvis ligger udenfor spektret, og at det kan være helt, som det skal være lige for dig.

Gennemsnitligt kan du regne med følgende "normal-tal": 

Cykluslængde: 26-34 dage

Blødningsperiode: 3-7 dage

Mængde af blod: Ca. 50 ml, hvilket svarer til 6-8 helt fyldte tamponer eller bind af almindelig størrelse. OVER HELE PERIODEN! De fleste kvinder bløder mest på andendagen.

Smerte: Mindre mild krampe eller smerte i bækkenområdet, men ikke noget der skal bekæmpes med smertestillende medicin. En smule større eller fyldigere bryster kan opleves, men ingen smerte, cyster, eller buler. Ingen migræne eller hovedpine.

Humør: Mindre forandringer i dit humør og dit ønske om at være social, dit søvnbehov, din energi eller cravings, men under ingen omstændigheder på et niveau, der føles ude af kontrol for dig.

Cyklus-sundhed  er for DIG  ⬇️ • Med kraftige og smertefulde menstruationer
 • Med PCO/PCOS 
 • Med PMS/PMDD
 • Med endometriose
 • Der ønsker at blive gravid
 • Med angst/uro
 • Med søvnproblemer
 • "I tidlig overgangs-alder"
 • Med hedeture
 • Med tørre slimhinder
 • Med inkontinens 
 • Med hyppige blærebetændelser

Tillykke til dig !

Stort tillykke med at have læst med så langt!
Du er på vej til at tage en stor og vigtig beslutning. 
Du er på vej til at tage ansvar for din krop og din sundhed. 
Jeg ville elske at tage rejsen sammen med dig!

Jeg hjælper kvinder med at skabe sundhed, balance og høj energi - helt naturligt!

Sådan når du i mål

Du får et komplet individualiseret livsprogram, baseret på uddybende spørgsmål og screeninger

Du går hele vejen

Bevidsthed og viden er magt og første skridt mod forandring.Jeg leverer begge dele. 
Du går vejen i dit tempo

Bid for bid

Med en komplet værktøjskasse med alle de redskaber, du har brug for, skaber du din nye vej..