De første optegnelser om den helende kraft af naturdufte og krydderier er mere end 5000 år gammel, hvor vin og mad i Orienten blev aromatiseret med blandt andet rose- og myrte-olier. Afbrænding af forskellige træsorter, krydderurter og krydderier blev brugt i templer som næring for sjæl og ånd. I Indien brugte man destillation af rose, citron, kamfer og sandeltræ som basis for medicin. Også egypterne brugte aromamedicin. Duftstoffer var i det gamle Egypten mere værdifuldt end guld og sølv, fordi man mente, at duftstofferne indeholdt en del af det evige liv i sig.Hvordan virker æteriske olier:

Æteriske olier virker afslappende, opfriskende eller mentalt stimulerende. 

En lille del af de indåndede oliemolekyler går gennem lungerne og passerer derefter over i kroppens kredsløb. Ved påføring på huden indtræder de gennem kapillærnettet i blodbanen.

Det limbiske system registrerer tilstedeværelsen af et specifikt oliemolekyle, og hjernen reagerer ved at udløse kemiske stoffer, der kommunikerer med nervesystemet enten for at afslappe eller stimulere det. Dette er den hurtigste vej til vores hjerne uden nogen form for barriere, der kan mindske effekten af molekylerne. Disse stoffer, kaldet neurotransmittere, kan også påvirke kroppen fysisk, når olien kommes i badevand, smøres på huden ved massage eller som bodylotion. Det limbiske system er en af de ældste dele af vores hjerne. Her kontrolleres hukommelse, instinkter og de livsvigtige funktioner i kroppen.


Æteriske olier har ingen bivirkninger og udskilles via urin, afføring, sved og udånding uden at efterlade rester i kroppen. De kan påvirke os både gennem hud og hjerne, og er derfor effektive både fysisk og psykisk. Olierne virker bredt og meget forskelligt, og forskes mere og mere i deres virkning. Takket være de biokemiske indholdsstoffer, hjælper de os på forskellige måder til mere vitalitet og energi. Nogle olier stimulerer vores blodkredsløb og lymfesystem (som rosmarin og cypres). Andre stimulerer immunsystemet (som ægte lavendel og melisse) og andre igen kan støtte kroppens afgiftningssystemer (som enebær og laurbær).

Jeg anvender kun de reneste og økologiske æteriske olier på markedet.